Lubee is 24/7 bereikbaar voor advies of vragen via het volgende telefoonnummer

085-0160900
4 november 2014

Apple iPhone 6 maakt contactloos betalen mogelijk

contactloos betalenApple iPhone 6 maakt contactloos betalen mogelijk

Het contactloos betalen lijkt de toekomst te hebben, ook in de visie van Apple. Het is dan voldoende om een bankpas of een mobiele telefoon tegen een pinapparaat aan te houden, zonder er een pas in te steken. Het is mogelijk kleine bedragen af te rekenen, zonder daarvoor een pincode in te voeren. Apple hield zich lang afzijdig van NFC-technologie, maar lijkt nu toch overstag te gaan en de nieuwe iPhone 6 hiermee uit te rusten.

Nieuwe iPhone in dit najaar

Apple zal naar alle waarschijnlijkheid op 9 september een presentatie geven van de nieuwe iPhone 6, naast enkele andere nieuwe producten. Volgens bronnen ‘dichtbij het vuur’ zou Apple een eigen betaalplatform gaan introduceren, waarbij men gebruik maakt van NFC. Eerder heeft Apple altijd aangegeven geen NFC te willen gebruiken, maar er lijkt nu toch sprake te zijn van een middenweg. Toestellen van bijvoorbeeld Samsung beschikken al over een NFC chip, terwijl de iPhone 5S die Apple vorig jaar lanceerde daar nog niet over beschikt. Het zou wat dat betreft opvallend zijn als Apple er inderdaad voor kiest om het contactloos betalen via NFC mogelijk te maken.

Geruchten over NFC in iPhone 6

De geruchten over NFC in de iPhone staken ook vorig jaar al de kop op, maar zijn nu sterker dan ooit. Een schema van het Chinese reparatiebedrijf GeekBar wekte bijvoorbeeld al de indruk dat de iPhone 6 inderdaad een dergelijke chip zal krijgen, om contactloze betalingen bij een pinapparaat mogelijk te maken. Vervolgens kwam hier een foto van een vermoedelijke NFC-chip op een logic board bij. Dit zou betekenen dat ook gebruikers van de Apple iPhone niet langer hun pas in een pinautomaat hoeven te steken, op het moment dat ze bij de kassa een klein bedrag af wensen te rekenen.

Patenten door Apple aangevraagd

Langer geleden doken er al berichten op die aangaven dat Apple patenten aanvroeg, die te maken leken te hebben met de voorbereiding van een NFC-betaalmogelijkheid. In januari werd er bijvoorbeeld een aanvraag ingediend voor een patent op een contactloos betaalprotocol, dat een wisselwerking tussen NFC, Bluetooth en een veilig hardware-onderdeel mogelijk maakt. De komende weken zullen meer duidelijk maken. Het is wat dat betreft nog even afwachten of Apple het contactloos betalen gaat omarmen en er op die manier miljoenen consumenten bijkomen die hier gebruik van wensen te gaan maken, ook in Nederland.

Zekerheid in betalingen.
Informeer of bestel

Bestel direct Neem contact op

Copyright 2023 Lubee - Algemene voorwaarden - Privacy Statement